Jest absolwentką Dietetyki na Wydziale Technologii Żywności Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie. Ukończyła również studia podyplomowe z Psychodietetyki. Swoje doświadczenie zdobywała między innymi w Szpitalu Specjalistycznym im. Jana Pawła II w Krakowie oraz Dziecięcym Szpitalu Uniwersyteckim w Krakowie.
Od czasu studiów swoją wiedzę z zakresu dietetyki klinicznej nieustannie poszerza uczestnicząc w licznych szkoleniach i kursach dotyczących żywienia m.in. w chorobach tarczycy, PCOS, wsparcia żywieniowego w chorobach nowotworowych i innych. Ukończyła także specjalistyczne szkolenie dotyczące żywienia w insulinooporności, uzyskując tytuł „specjalisty przyjaznego insulinoopornym SOIT” potwierdzony egzaminem i certyfikatem.
W swojej pracy skupia się na aspektach psychologicznych, dlatego ceni sobie indywidualne podejście do każdego pacjenta. Wierzy, że odpowiednie zrozumienie, rozmowa i praca pozwolą na trwałą pomoc w zmianie nawyków żywieniowych.
Konsultacje z zakresu dietetyki klinicznej skierowane są głównie do osób:
– z zaburzeniami metabolicznymi
– z zaburzeniami hormonalnymi
– po przebytych operacjach bariatrycznych
– z chorobami przewodu pokarmowego
Z zakresu psychodietetyki w największe mierze do osób zmagających się z:
– kompulsywnym objadaniem się
– napadami objadania się
– jedzeniem po wpływem emocji (zajadanie stresu, smutku, nudy)
– błędnym kołem odchudzania i ciągłymi efektami jo-jo
– brakiem kontroli w jedzeniu