Absolwentka Uniwersytetu Medycznego w Łodzi.
Pracuje w zawodzie od 2015 roku.
Oferuje pomoc w dietach:
- – odchudzających,
- – chorobowych (przewodu pokarmowego- wrzody, refluks, zaparcia, ch. Leśniowskiego-Crohna, wrzodziejące zapalenie jelita grubego, po resekcji pęcherzyka żółciowego, w ostrym i przewlekłym zapaleniu trzustki, stłuszczeniu wątroby oraz w nadciśnieniu tętniczym, kamicy nerkowej i żółciowej, dnie moczanowej, ch. nowotworowych, insulinooporności, niedoczynności oraz nadczynności tarczycy i innych.)
- – dla kobiet w ciąży oraz karmiących piersią.
Służy pomocą także młodym mamom przy rozszerzaniu diety niemowląt.
Pracuje również z rodzicami przy terapii dzieci i młodzieży z otyłością.
Dobiera także suplementację, jeśli istnieje taka konieczność.
Jest po kursie „SOIT” i posiada tytuł „specjalisty przyjaznego insulinoopornym”
Przygotowuje diety indywidualnie dla każdego pacjenta, ponieważ tylko taka dieta jest skuteczna i pozwala wytrwać dłuższy czas w zmianie nawyków.
Diety są oparte na posiłkach prostych, szybkich w przygotowaniu z wykorzystaniem produktów łatwo dostępnych.
Godziny posiłków dobrane są do pracy zawodowej oraz stylu życia pacjentów.
Przed przygotowaniem diety zostaje zebrany dokładny wywiad zdrowotny (spis przyjmowanych leków, analiza wyników badań) i żywieniowy dotyczący również preferencji smakowych.
W trakcie współpracy dietetyk jest w stałym kontakcie z pacjentami mailowo, telefonicznie oraz przez media społecznościowe.